Kamis, 19 November 2015

Apa yang Anda Perlu Memahami Tentang Mustard White

Apa yang Anda Perlu Memahami Tentang Mustard White

Benih sawi putih adalah lebih besar dan lebih lembut daripada yang sawi hitam dan coklat pucat atau kuning. Ia digunakan dalam sawi Amerika dan dicampur dengan sawi hitam untuk membuat mustard Inggeris. Mereka tidak digunakan dalam mustard Perancis. The Culpeper herba disyorkan bahawa sawi putih diterapkan pada tapak kaki di tuam untuk 'demam dan sakit reumatik dan sciatic - untuk bertindak ke atas saraf apabila ubat merangsang kuat dikehendaki dan tidak membangkitkan haba, padahal Pliny berkata bahawa oleh mustard 'mempunyai begitu pedas rasa bahawa ia membakar seperti api.' Pliny juga menyatakan 40 ubat-ubatan yang telah dibuat dengan menggunakan sawi.

• Apakah asal-usul dan ciri-ciri White Mustard?
Ia dipercayai berasal dari Mediterranean tetapi akan tumbuh dengan baik di mana-mana iklim sederhana dan kering di dalam tanah berat, berpasir. Ia adalah satu tahunan, berkembang kira-kira 3 kaki (1 m) tinggi, dengan bunga kuning yang bertukar menjadi buah biji kira-kira 1 inci (3 cm) panjang. Benih-benih yang dituai, kering dan tanah.

• Apakah kegunaan masakan?
Sawi putih mempunyai menyenangkan, rasa pedas dan tidak adalah seperti panas kerana sawi hitam, jadi ia boleh digunakan dengan lebih bebas dalam masakan. Benih boleh digunakan untuk penjerukan dan boleh tumbuh dengan selada untuk membuat "mustard dan selada" -Kerana benih sawi berkembang lebih cepat mereka perlu disemai tiga hari kemudian. A mustard dibuat dengan biji sawi putih agak sederhana dan digunakan secara tradisional untuk mengiringi anjing panas Amerika dan daging barbeku. Gunakan jus anggur sedikit dengan serbuk mustard anda jika anda ingin mengurangkan fieriness-penggunaan air yang sejuk jika anda mahu ia kekuatan sepenuhnya.

• Apakah kegunaan perubatan?
Dalam perubatan Cina, ia digunakan untuk merawat kesesakan pernafasan, selsema, batuk dan sakit sendi reumatik.

• Awas
Mustard mengandungi bahan yang boleh merengsakan membran mukus dan juga merupakan kerengsaan kulit, jadi rumah penggunaan ubat-ubatan harus dielakkan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar