Kamis, 19 November 2015

Platelet yang rendah - Diet Sangat Mudah Yang Anda Buat Sementara Boleh Ikut untuk Meningkatkan Platelet anda

Platelet yang rendah - Diet Sangat Mudah Yang Anda Buat Sementara Boleh Ikut untuk Meningkatkan Platelet anda

Adakah terdapat apa-apa jenis perubahan pemakanan yang boleh membantu meningkatkan bilangan platelet rendah anda dan meningkatkan thrombocytopenia? Jika anda bertanya kepada doktor anda, anda mungkin sudah mendapat pepatah "tidak" sebagai jawapan. Anda mesti membaca untuk mengetahui bagaimana perubahan diet tertentu boleh membantu meningkatkan platelet rendah anda.

Tidak semua berkata "TIDAK"

Juga tidak semua doktor akan mengatakan tidak apabila anda bertanya kepada mereka tentang diet dan platelet yang rendah. Sesetengah pakar perubatan yang akan dikemas kini dengan gaya hidup ilmu perubatan mungkin akan melihat banyak manfaat dalam mengubah diet anda. Lain-lain boleh menjadi benar-benar jahil tentang kesan-kesan pemakanan pada tahap platelet.

Diet yang boleh membantu platelet rendah anda

Terdapat banyak perdebatan tentang soalan pemakanan ini. Ramai mengesyorkan diet yang sebahagian besarnya terdiri daripada protein. Dan saya telah mendengar orang yang mengikuti diet ini dengan keputusan negatif. Ramai yang percaya bahawa mengambil terlalu banyak protein dengan diet adalah tidak benar-benar satu idea yang baik. Diet standard Amerika sudah mempunyai terlalu banyak protein. Satu jumlah yang besar protein boleh menyebabkan pembentukan asid dalam badan yang akan meningkatkan keradangan dan menyebabkan kemusnahan lebih platelet. Ia tidak akan benar-benar membantu sumsum tulang mengeluarkan lebih banyak platelet.

Banyak kali badan akan membaiki sendiri dan menghasilkan lebih banyak platelet jika diberi selebihnya diperlukan daripada makanan ini. Oleh kerana itu dalam masa singkat diet rendah kalori boleh membantu. Badan mendapat peluang untuk berehat dan menyembuhkan diri sendiri. Dan banyak kali akan menghasilkan lebih platelet dalam proses ini penyembuhan.

Jadi di sini adalah diet kalori yang rendah yang boleh anda ikuti untuk sementara singkat:

Makan pagi

Oat dimasak dengan impian Rice atau Almond Milk. Anda boleh menggunakan madu atau sirap pekat sedikit untuk memaniskan oat. Agave juga ok.

Satu cawan buah beri biru. Menggunakan buah-buahan lain keluarga beri atau delima.

Dua keping roti bakar. Gunakan hanya roti Ezequiel baik bakar. Anda boleh mendapatkan ini di kedai makanan kesihatan. Menambah sedikit mentega badam atau mentega kacang. Jika anda menggunakan mentega kacang pastikan anda menggunakan hanya satu yang mempunyai minyak di atas. Elakkan versi berkrim kerana mereka mempunyai Trans lemak ditambah dan banyak kali gula juga.

Mid hari makan

Salad sayur-sayuran yang besar yang harus mempunyai saderi, beets, tomato, lobak merah dan Romaine salad. Hanya menambah lemon, garam dan minyak untuk rasa.

An kanji yang belum diproses seperti beras perang

Satu protein asal sayur-sayuran adalah pilihan seperti kacang. Memasak dengan minyak zaitun. Dara dengan warna semula jadi adalah disyorkan.

Sebahagian daripada sayur-sayuran yang dimasak seperti kale, kubis atau brokoli.

Makan malam

Hidangan ini perlu sangat ringan.

Menggunakan sup sayur-sayuran buatan sendiri

Yehezkiel roti roti bakar.

Atau Roti bakar dan beberapa buah-buahan atau buah-buahan salad.

Air hanya digunakan antara waktu makan dan apa-apa lagi. Setiap hidangan perlu lima jam berasingan daripada satu sama lain. Mengambil multivitamin yang baik ketika melakukan ini. Dengan cara itu anda tidak akan mempunyai apa-apa yang hilang.

Platelet yang rendah boleh diperbaiki dengan mengikuti ubat semula jadi dan program diet yang sihat. Anda boleh meningkatkan kualiti hidup anda dan hidup sihat.

Sentiasa berunding dengan doktor anda sebelum melakukan apa-apa perubahan kepada diet anda. Mencari seorang doktor yang mempunyai pengetahuan dalam bidang ini.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar