Minggu, 22 November 2015

Sekarang adalah masa untuk menjaga Sistem Imun Anda Kuat

Sekarang adalah masa untuk menjaga Sistem Imun Anda Kuat

AIDS, Hepatitis, banyak jenis selesema dan banyak penyakit berjangkit lain di dunia membawa ramai orang menyedari semakin ramai bahawa kekuatan sistem imun kita adalah penting untuk kelangsungan hidup kita.

Virus dan bakteria berjangkit tidak akan dihapuskan dari dunia. Malah, ahli-ahli sains terus-menerus menunjukkan bahawa virus mengubah beribu-ribu kali lebih cepat daripada kita dapat menyelesaikan misteri mereka. Kebarangkalian bahawa lebih banyak virus akan wujud yang mampu membunuh pasti akan berlaku, dan kita tidak akan dapat benar-benar menghalang mereka daripada berada di sini.

Membina Badan yang lebih kukuh

Walaupun kita tidak boleh menghalang mutasi yang tidak dapat dielakkan virus, kita boleh menjadi sangat terlibat dalam mengukuhkan sistem imun kita dan badan kita untuk melawan mereka. Perbezaan dalam peluang untuk terus hidup dalam diri kita semua adalah sangat besar. Sudah terlalu lama kita telah hidup dalam dunia yang reaktif kepada krisis dan bukannya perancangan awal dengan kesihatan kita. Kami boleh memuat bimbang dengan perubahan persekitaran yang sesuai dengan badan lemah, atau kita boleh mengambil berat dengan menguatkan badan yang sesuai dengan alam sekitar.

Dengan ledakan pertumbuhan penjagaan kesihatan semula jadi dalam masyarakat kita, ada cara sekarang yang berkesan untuk merancang lebih awal untuk membina sebuah badan yang mempunyai sistem imun yang lebih kuat dan kesihatan keseluruhan yang lebih baik. Terdapat semakin banyak penyelidikan menunjukkan bahawa Chiropractic penjagaan kesihatan di kawasan-kawasan tertentu tulang belakang dan sistem saraf akan meningkatkan kekuatan imun kita (Takeda, DC et al. JVSR, March, 2003, Vol.4, No.4 dan CRJ yang , Vol.3 No.1). Malah, pesakit Chiropractic keseluruhan mempunyai sistem imun yang lebih kuat daripada purata dan juga hidup lebih lama daripada orang biasa.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar