Kamis, 19 November 2015

Memberi Sunshine ke Bahu Sakit anda

Memberi Sunshine ke Bahu Sakit anda

Menurut kajian baru-baru ini, kira-kira 16.5 juta rakyat Amerika mengamalkan yoga, manakala terdapat kira-kira 25 juta yang serius mempertimbangkan pada bermula dalam tempoh 12 bulan. Ia adalah sistem latihan yang paling banyak digunakan dan diamalkan di dunia.

Yoga bukan setakat mengekalkan postur atau kedudukan, ia adalah mengenai pernafasan yang betul, membina dan toning otot, dan mencapai keseimbangan fikiran dan badan. Terdapat ramai orang yang ke dalam yoga kerana ia akan dapat membantu mereka menangani dan menguruskan kesakitan.

Salah satu otot dan badan yang paling biasa sakit yang boleh diuruskan yoga adalah sakit bahu. Sakit bahu boleh berlaku kerana terlalu keras dalam pelbagai jenis aktiviti, seperti bahu beku atau capsulitis pelekat. Pergerakan adalah sangat terhad kerana kesakitan.

Yoga mempunyai latihan yang berbeza yang akan membantu menguatkan otot bahu. Memperkukuh dan toning otot akan mencegah kesakitan daripada berlaku lagi. Senaman bahu adalah bahu hang, ke belakang bahu, dan berdoa sepanjang bahu.

Doktor mengiktiraf yoga sebagai salah satu rawatan perubatan percuma dan alternatif yang paling berkesan. Terdapat pakar bedah ortopedik yang akan mengesyorkan senaman yoga yang akan mengukuhkan dan otot bahu nada. Ini latihan bahu akan meningkatkan pergerakan bahu dalam semua sudut.

Selain daripada fakta bahawa ia boleh membantu dalam pengurusan kesakitan, tumpuan dan ketenangan adalah penting apabila mengekalkan kedudukan yoga dan postur yang dikenali sebagai asanas. Sikap pasti dapat membantu atlet dan mereka yang berusaha untuk mendapatkan tahap tekanan mereka dikurangkan.

Mengamalkan dan kerap melakukan senaman bahu pasti dapat membantu dalam menyingkirkan sakit bahu dan mencapai sikap positif dan keseimbangan. Senaman ini hanya akan mengambil masa kira-kira setengah jam masa anda setiap hari. Sedikit masa anda yang pasti boleh mendapatkan anda satu sinar cahaya matahari untuk sakit bahu anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar